Share |

Kalastus, metsästys, retkeily ja muu ulkoilu

Kalastus ja veneily

Miekojärvi on yksi seudun suurimmista ja kalaisimmista järvistä. Erämainen Miekojärvi pitää sisällään aivan erinomaiset mahdollisuudet vetouistelulle. Kalamiehen on hyvä muistaa myös Tornionjoen lohennousu, joka tavallisesti alkaa pari viikkoa ennen juhannusta. Pellon kohdalla kiivain nousu on noin juhannuksen aikaan, jokirantaan on noin puolen tunnin ajomatka lomamökiltä. Lisää tietoa kalastukseen liittyen löydät täältä:

Veneilyyn on Miekojärvellä erinomaiset puitteet. Aivan mökin lähellä on venesatama venepaikkoineen ja laavuineen.

Metsästys

Miekojärven ja Pellon seudulla voi metsästää ainakin vesi- ja kanalintuja sekä jäniksiä. Tarkista metsästysajat aina ennen metsästykseen ryhtymistä. Lisätietoja saat täältä:

Retkeily

Täällä kannattaa lähteä retkeileään ja nauttimaan Lapin erämaaluonnosta. Kun pakkaat eväät reppuusi ja nouset läheisen vaaran Pieskänjupukan päälle, pääset ihailemaan kaunista järvi- ja vaaramaisemaa. Jos olet liikkeellä marja-aikaan, voit samalla poimia marjoja pakkaseen tai piirakkaan.

Lyhyen automatkan päässä läheisen Lankojärven itäpuolella nousee vaara nimeltä Pallistaja, jonne on helppo kiivetä nauttimaan retkievästä ja ihastelemaan maisemaa. Vaaran laella on jokamiehen käyttöön tarkoitettu kota, jossa voi tehdä tulet ja syödä eväitä. Rovaniemi-Pello tieltä haluat ehkä poiketa Eeronpolulle, joka kertoo mestarihiihtäjän, Eero Mäntyrannan, elämästä.

Retkeilyn ABC ja retkikarttoja luonnossaliikkujalle löytyy täältä:

Uintipaikat

Pienen matkan päässä lomamökiltä löytyy rauhallisia hiekkarantoja, joissa voi käydä uimassa vapaasti. Kulje lomamökiltä päätietä etelän suuntaan (risteyksestä vasemmalle) noin neljä kilometriä.

Pyöräily

Järven ympäristössä risteilee metsäteiden verkosto, josta osa on merkitty pyöräilyreiteiksi.

Hiihto ja laskettelu

Talviliikunnan riemuista pääset nauttimaan lähimmillään puolen tunnin ajomatkan päässä.

Pellon tienvarressa on Ritavalkean urheilukeskus, missä on laskettelurinteitä ja hoidettuja latuja. Svanstein-hiihtokeskus Ruotsin puolella on vain tunnin ajomatkan päässä, eikä Ylläskään niin kaukana ole, autolla matka kestää noin 1,5 tuntia. Vaihtelunhaluisille hiihtäjille tarjolla on lisäksi vielä Aavasaksa ja Rovaniemellä Ounasvaara, jotka saavuttaa autolla noin tunnissa.

Moottorikelkkailu

Mökin pihasta pääsee suoraan järven jäälle ja sieltä Länsi-Lapin kelkkareiteille. Muistathan ajaa vain merkittyjä reittejä pitkin, oman turvallisuutesi vuoksi. Lisää reittikartoista voit lukea täältä:

Lumikenkävaellus

Lumikenkäkävely keväisellä hangella auringon paisteessa on yksi hauskimmista kokemuksista.